Међу најбољима : Рамиз Тутић, Хамза Ајдиновић, Џелал Хакић, Семин Мулић, Минела Демић и Селма Колашинац

Минела Демић и Селма Колашинац освојиле су треће место на овогодишњој Архитектуријади, у категорији такмичења у знању из области пројектовања објеката јавне намене, које је одржано у Грчкој, у периоду од 8 -12. маја 2024. године.

Рамиз Тутић, Хамза Ајдиновић, Џелал Хакић и  Семин Мулић су студенти треће године студијског програма Архитектура, који су покренули први архитектонски часопис ,,Archiculture“,чија је промоција изазвала пажњу јавности.

По речима младих колега, желе да покажу да Нови Пазар није само град мантија, ћевапа и фармерица, иако смо у томе најбољи, већ град вредних и радних људи, стручњака, који имају одговоре и решења за дате проблеме. Град мотивисаних студената који итекако својим иновативним размишљањима  и идејама могу да учине много.

Данас је пријему за успешне академце, ректор проф. др Зана Долићанин уз похвале, студентима уручила и пригодне новчане награде и истакла да ће рад и труд, као и визија младих људи увек бити препозната од стране Државног универзитета, који ће прижити несебичну подршку у постизању оваквих резултата.