Милош Вербић, Андреј Дробњаковић, Јанко Поповић, Гаврило Младеновић и Богдан Егер најбољи хемичари

Милош Вербић, Андреј Дробњаковић и Јанко Поповић постигли су најбоље резултате на 59. Државном такмичењу из хемије за ученике средњих школа у категорији израде теста и експерименталног дела, које је одржано на Државном универзитету у Новом Пазару.

Милош Вербић је ученик првог разреда Математичке гимназије у Београду, а Андреј Дробњаковић похађа други разед исте школе. У категорији трећег и четвртог разреда најбоље резултате је постигао Јанко Поповић из Математичке гимназије Београд, ученик трећег разреда.

У изради самосталних истраживачких радова најбољи су били Гаврило Младеновић из Треће београдске гимназије и Богдан Егер из  Осме београдске гимназије.

Ученик новопазарске Гимназије постигао је добре резултате: Сергеј Кнежевић освојио је друго место.

На Државном такмичењу из хемије, које су заједно организовали Државни универзитет у Новом Пазару и Српско хемијско друштво, учествовало је 170 ученика средњих школа из бројних градова из читаве земље.

Јуче је организована свечана додела награда. Најбољи учесници добили су плакете и захвалнице. А у име домаћина овогодишњег такмичења захвалницу је примио проф. др Милан Декић шеф Департмана за природно-математичке науке и председник организационог одбора.