Никола Миладиновић, Петар Поповић, Милош Савић и Јован Раденковић најбољи математичари

Никола Миладиновић, Петар Поповић, Милош Савић и Јован Раденковић постигли су најбоље резултате  на 66. Државном такмичењу из математике (Б категорије) за ученике средњих школа, које је одржано на Државном универзитету у Новом Пазару.

Никола Миладиновић је ученик првог разреда Гимназије у Крушевцу, а Петар Поповић похађа други разед Шабачке гимназије. Из исте школе је и победник у категорији трећих разреда – Милош Савић, а међу матурантима најбоље резултате је постигао Јован Раденковић из Алексиначке гимназије.

Ученици новопазарске Гимназије постигли су добре резултате: Сергеј Кнежевић и Аријан Лакота освојили су треће место, док је Мехмед Фазлић у групи похваљених такмичара.

На Државном такмичењу из математике, које су заједно организовали Државни универзитет у Новом Пазару и Друштво математичара Србије, учествовало је 240 ученика средњих школа из бројних градова из читаве земље.

Данас је организована свечана додела награда. Најбољи учесници добили су плакету која носи име др Ћемала Долићанина, професора емеритуса, првог ректора Државног универзитета у Новом Пазару и математичара међународне репутације, као и друге пригодне награде.

Друштво математичара Србије традиционално најбољим такмичарима додељује медаље: златне, сребрне и бронзане.