едуроам – Бесплатан, безбедан, брз и једноставан приступ Интернету !
едуроам® – едуцатионал роаминг је бесплатан сервис за приступ Интернету. Својим корисницима омогућава безбедан, брз и једноставан приступ Интернету широм света, без потребе за отварањем додатних налога, уз коришћење већ постојећег корисничког имена и лозинке креираних на институцији у којој раде или студирају.
Корисници едуроам сервиса су студенти и запослени у научно-истраживачким и образовним институцијама широм света. У Србији га могу користити студенти, професори, предавачи, научници, истраживачи и сви други запослени у институцијама чланицама Академске мреже Србије (АМРЕС).
Захваљујући најсавременијим стандардима за енкрипцију (WПА2/АЕС и WПА2/ТКИП), корисницима је загарантован висок ниво заштите приватности њихових података.
________________________________________
Студенти ДУНП-а, као и запослени који су заинтересовани за отварање налога, могу се јавити у рачунарском центру Универзитета (ректорат, канцеларија број19).
Са собом обавезно понети личну карту и индекс са овереним семестром.

Упутства за коришћење

Приступ Интернету путем едуроам-а је јако једноставан. Потребно је само једном извршити подешавање на корисничком уређају. Упутства за коришћење и приступ едуроам сервису можете наћи овде.

едуроам је осим у Србији доступан у бројним научно-истраживачким и образовним институцијама у преко 35 земаља Европе и света. Мапу са приступним тачкама можете погледати овде.