Održan „Festival nauke i kulture”

Državni univerzitet u Novom Pazaru organizovao je „Festival nauke i kulture“, na kojem su učestvovali studenti, nastavnici i saradnici ove visokoobrazovne institucije. Manifestacija pod sloganom „Obrazovanje je zlatni ključ slobode“, održana u skupštinskoj sali Grada Novog Pazara, privukla je izuzetno veliku pažnju lokalne zajednice. Publici, u kojoj su bili učenici osnovnih i srednjih škola i brojni građani, prezentovana su na zanimljiv način naučna i kulturna postignuća.
Za zanimljivu prezentaciju zaslužni su studenti i nastavnici studijskih programa: Arhitektura, Građevinarstvo, Računarska tehnika, Softversko inženjerstvo, Biologija, Rehabilitacija, Hemija, Agronomija, Engleski jezik i književnost, Srpska književnost i jezik, Matematika, Psihologija, Likovna umetnost, Studentski parlament i Karijerni centar Državnog univerziteta u
Novom Pazaru.
Tako su posetioci, među kojima su bili i predstavnici Grada Novog Pazara i Bošnjačkog nacionalnog veća, mogli da učestvuju u kvizovima iz različitih oblasti, rešavaju matematičke probleme, daju predloge za lepši izgled grada, vide izložbu retkih biljaka i životinja, posmatraju psihološko tumačenje dečijih crteža.
Hor Muzičke škole“Stevan Mokranjac“ i obraćanje koordinatora Festivala doc. dr Aleksandre Popin, studenta-prorektora Anide Maljevac i predsednika Studentskog parlamenta Izeta Came označili su otvaranje manifestacije, koja je trajala od jutra do večernjih sati.