Рачунарски центар

Рачунски центар се бави пре свега одржавањем рачунарске мреже универзитета, што подразумева обезбеђивање оптималног функционисања свих активних сервера, уређивањем универзитетске интернет презентације, као и одржавањем и сервисом рачунара и опреме.
Са Академском мрежом Србије повезани смо једним гигабитним линком што је у данашњим условима довољно за наш универзитет, обзиром да је по уређењу интегрисан.

Располажемо са преко 200 рачунарских прикључака, који су међусобно повезани у локалну мрежу. Постоје 4 рачунарске учионице од чега је једна опремљена за учење језика а једна за учење на даљину.

 

Основ целог рачунског центра чине универзитетски сервери: Емаил сервер, ДНС сервер, Радиус сервер, Антивирус сервер, WWW сервер и СQЛ сервер, лоцал Домаин Цонтролер, Ацтиве дирецториум, Цацти мониторинг.
Рачунарски центар интензивно ради на осавремењивању постојећих решења и изградњи нових, пре свега за потребе Ректората, али и за потребе свих служби у саставу Универзитета.

 

Сајт Универзитета је, у данашњим условима, један од главних извора информација о активностима на Универзитеу.
У току је израда инфармационог система за студенте који ће знатно олакшати рад свих служби и допринети бољој интеракцији студената са универзитетом.

 
Запослени:

* Џевад Долићанин, дипл.инг. – шеф рачунског центра – dzdolicanin@np.ac.rs
* Един Нушевић, дипл.инг. – водећи систем администратор – enusevic@np.ac.rs
* Зухдин Цурић, дипл.инг. – систем администратор – zcuric@np.ac.rs
* Исмаил Чаровац, дипл.инг. – ИТ подршка – icarovac@np.ac.rs
* Мурат Угљанин – ИТ подршка – mugljanin@np.ac.rs