Ректор Државног универзитета међу добитницама признања СКОНУС-а

Студентска конференција универзитета Србије (СКОНУС) доделила је ректору  Државног универзитета у Новом Пазару проф. др Зани Долићанин признање за посебан допринос у раду кровне студентске организације.

На свечаној академији поводом обележавања Међународног дана студената, којој су присуствовали министар просвете Бранко Ружић и председник Народне скупштине Владимир Орлић,  СКОНУС је захвалнице доделио: Народној скупштини Србије, министру просвете Бранку Ружићу, државном секретару проф. др  Маријани Дукић Мијатовић, и ректорима универзитета у Крагујевцу и Новом Пазару – проф. др Зани Долићанин и проф. др Ненаду Филиповићу.

Академија, је организована уочи међународног празника студената који се обележава 17. новембра сваке године, у спомен на дан када су 1939. године нацисти убили неколико чешких студената, а више од 1.200 послали у концентрационе логоре због протеста против окупације Чешке..

Ружић је честитао Међународни дан студената уз поруку да је овај дан уједно и прилика да се јавности укаже на значај и улогу студената у друштву, али и у процесу реформи образовања у Србији.

Према његовим речима, Министарство је поносно на сарадњу са студентима, пре свега са СКОНУС-ом, а уверен је да ће наставити добру сарадњу и заједничко деловање, како би унапредили потребне сегменте академског живота.