Rektor Kostić dobitnik priznanja Ministarstva prosvete

Rektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru prof. dr Miladin Kostić dobitnik je
priznanja, koje se dodeljuje za izuzetne rezultate ostvarene u realizaciji manifestacije Kros RTS-a, ove godine održane uz maksimalno poštovanje epidemioloških mera.
Povelju “Dobrila Dobrić” rektoru Kostiću i ostalim zaslužnim pojedincima uručio je ministar prosvete Branko Ružić.
“Čast mi je da na početku svog mandata uručim priznanja za izuzetne rezultate ostvarene u realizaciji Kupa gradova i Obrazovnog Kruga. Tako razvijamo sportski duh, pre svega, kod učenika, ali motivišemo i Školske uprave, direktore škola, nastavnike da se u uklјuče u ovaj događaj“, rekao je ministar Ružić.
Kros je održan u skladu s važećim merama Kriznog štaba Vlade Srbije, ali u formatu koji je objedinio sva tri takmičarska dela, tzv. Kupa gradova. Održan je i „Obrazovni krug“, učenje na dalјinu srpskog, francuskog, nemačkog, italijanskog i rumunskog jezika kao i vlaškog govora, uz pomoć elektronskih alata.
U organizaciji Srpskog atletskog saveza, Sportskog saveza Srbije i Saveza atletskih talenata Srbije i generalno pokroviteljstvo Ministarstva prosvete i Ministarstva omladine i sporta Kup gradova okupio je blizu 75 hilјada predškolaca, đaka i predstavnika 37 atletskih klubova.
Pored rektora Državnog univerziteta priznanje su dobili: Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora, prof. dr Zoran Ognjanović, direktor Matematičkog instituta SANU, Nevenka Joksović, profesorka francuskog jezika u OŠ „Branislav Nušić“- Beograd, Zoran Radosavlјević, direktor Polјoprivredne škole-Svilajnac i Borislav Staničkov, dugogodišnji načelnik ŠU Sombor, aktuelni gradski većnik za kulturu i obrazovanje.