Студентски парламент ДУНП – изабрано руководство

Изету Цами поверен још један мандат

   Нови сазив Студентског парламента Државног универзитета у Новом Пазару данас је на редовној конститутивној седници одлучио да још један мандат на функцији председника повери Изету Цами, који је и до сада обављао ову дужност.
Изет Цама, студент мастер студија грађевинарства, добио је једногласну подршку највишег студентског представничког тела.
За заменика председника изабран је Никола Глишовић, апсолвент рачунарске технике, док ће дужност секретара обављати Анеса Халиловић, студент друге године права.
На конститутивној седници Студентског парламента, која се одржава пред почетак школске године, покренут је поступак за избор новог студента-проректора и изабрано је Председништво највишег студентског представничког тела.
Проректор Државног универзитета проф. др Зана Долићанин, у свом обраћању пре почетка радног дела седнице, нагласила је да су студенти у центру образовног процеса и да ће управа ове високошколске установе доследно подржавати све конструктивне предлоге Студентског парламента који воде унапређењу рада и побољшању квалитета наставе.
Изет Цама је оценио да је интерсовање током изборних активности у студентској организацији било изузетно велико, па очекује да ће представници студената и у новом мандату имати пуно посла и да ће одржати континуитет са већ започетим активностима.
Састав највишег студентског представничког тела чине изабрани представници свих студијских програма Државног универзитета.
За нови сазив Студентског парламента, избори се уобичајено одржавају у априлу, а конститутивна седница у септембру.

DSC_0036