Svečana dodela indeksa brucošima

„Izabrali ste pravo mesto za studiranje, a ova institucija uložiće maksimalne napore da vaše obrazovanje bude kvalitetno i da steknete znanje bez koga nema prosperiteta, ni budućnosti“ -rekao je danas na  svečanosti povodom  prijema studenata prve godine osnovnih i integrisanih akademskih studija,  rektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru prof. dr Miladin Kostić.

On je naglasio da na putu  do diplome treba mnogo truda i učenja, ali da se sve može postići uz veliku motivaciju i pravilno postavljene ciljeve.

Novoj, 14. generaciji, poručio je da je Državni univerzitet u Novom Pazaru postao prepoznatljiv u prostoru visokog obrazovanja Republike Srbije i  šireg okruženja.

„Studenti su u centru obrazovnog procesa i prioritet Državnog univerziteta je da se kvalitet obrazovanja stalno unapređuje. Imaćete redovnu i kvalitetnu nastavu i svaki vaš zahtev da se obrazovni proces unapredi, uvek će naići na podršku,“-rekao je rektor Kostić.

Naglasio je da „ova  visokoškolska institucija svoj značaj ne meri po broju izdatih diploma, nego po znanju koje odavde ponesu njeni diplomirani studenti.“ Najbolji od njih treba da nastave školovanje i da posle master i doktorskih studija postanu deo nastavnog kadra.

Studentima sa pojedinačnih departmana rektor je simbolično uručio indekse. Prilikom podele indeksa, studenti su bili u prilici i da upoznaju svoje nastavnike.

Brucošima je dobrodošlicu je poželeo i Izet Cama, predsednik Studentskog parlamenta Državnog univerziteta.

Nastava  za brucoše, kao i za studente starijih godina, počinje sutra, 8. oktobra.