Велика златна медаља Државном универзитету у Новом Пазару

Државни универзитет у Новом Пазару добитник је Велике златне медаље за квалитет на  Међународном сајму образовања „Путокази“, који је  9. и 10. марта у Новом Саду окупио око 50 школа и високообразовних институција. Признање је на свечаности,  у присуству представника бројних образовних институција из земље и иностранства, примила проф. др Зана Долићанин, ректор Државног универзитета у Новом Пазару.

Излагачи из Србије, Босне и Херцеговине, Словеније и Хрватске  представили су више од 500 образовних профила.

Сајам образовања отворио је министар просвете Бранко Ружић, изразивши задовољство због великог присуства младих људи на манифестацији, која према његовим речима, скоро две деценије представља оријентир за каријерне циљеве ученика.

Сајам образовања “Путокази” афирмише образовне институције средњошколског и високошколског нивоа, а заинтересованима за наставак школовања и стручно усавршавање пружа потребне информације о условима уписа.

Свечаној церемонији отварања су присуствовали и проф. др Маријана Дукић Мијатовић, државни секретар у Министарству просвете Републике Србије и покрајински секретар за образовање Жолт Сакалаш.

Организатори сајма су Министарство просвете, Влада Војводине и Новосадски сајам.