Одржан „Фестивал науке и културе”

Државни универзитет у Новом Пазару  организовао је „Фестивал науке и културе“, на којем су учествовали студенти, наставници и сарадници ове високообразовне институције. Манифестација је привукла изузетно велику пажњу ученика завршних разреда основних и средњих школа.

За занимљиву презентацију заслужни су студенти и наставници свих студијских програма из области друштвено-хуманистичких, природно-математичких, техничко-технолошких и медицинских наука. У програм су укључени   и представници  Студенстког парламента Државног универзитета у Новом Пазару.

Чиме би слонови могли да перу зубе? Има ли банана ДНК? Како се праве парфеми? Како тело говори и онда када човек ћути? То су само нека од бројних занимљивих питања – на које су одговоре могли да  добију посетиоци  овог фестивала.

Највећи део активности је интерактивног типа у виду радионица, огледа, експеримената и квизова,  а одржана су и популарна, занимљива предавања. Ово је била и прилика да будући студенти добију информације везане за упис у прву годину студија.