Посета потпредседника Народне скупштине Републике Србије Усаме Зукорлића

Потпредседник Народне скупштине Републике Србије Усаме Зукорлић  посетио је данас Државни универзитет у Новом Пазару,  где се састао  са ректором проф. др Заном Долићанин.  Ово је била прилика да се  потпредседник парламента упозна са приоритетима развоја ове високошколске институције.

„Државни универзитет, као први интегрисани универзитет у Србији,  за кратко време остварио је значајне  резултате и постао препознатљив као један од модерних европских универзитета, захваљујући не само нашим универзитетским кадровима већ и разумевању и помоћи Министарства просвете, односно Владе Републике Србије”- истакла је проф. др  Зана Долићанин.

Према њеним речима,  оснивањем Државног универзитета Влада Републике Србије створила је могућности да се под истим условима, какве имају студенти на другим, много старијим универзитетима у нашој земљи и у овом крају школују младе генерације.

Потпредседник Народне скупштине  Републике Србије је изразио задовољство динамичним   развојем Државног универзитета у Новом Пазару.

“Високо образовање донело је Новом Пазару и читавом овом крају позитивне подстицаје, ширину и развој у многим областима живота. Изузетно је важно да имамо образоване људе и зато су нам универзитети најзначајније институције“ – нагласио је Зукорлић.

Саговорници су се сагласили да је неопходно заједнички радити на побољшању положаја младих и да има простора да се бројне,  на данашњем састанку отворене теме, поново разматрају у наставку сарадње.