Рачунарски центар

Рачунарски центар

Рачунски центар се бави пре свега одржавањем рачунарске мреже универзитета, што подразумева обезбеђивање оптималног функционисања свих активних сервера, уређивањем универзитетске интернет презентације, као и одржавањем и сервисом рачунара и опреме.
Са Академском мрежом Србије повезани смо једним гигабитним линком што је у данашњим условима довољно за наш универзитет, обзиром да је по уређењу интегрисан.

Располажемо са преко 200 рачунарских прикључака, који су међусобно повезани у локалну мрежу. Постоје 4 рачунарске учионице од чега је једна опремљена за учење језика а једна за учење на даљину.

Основ целог рачунског центра чине универзитетски сервери: Емаил сервер, ДНС сервер, Радиус сервер, Антивирус сервер, WWW сервер и СQЛ сервер, лоцал Домаин Цонтролер, Ацтиве дирецториум, Цацти мониторинг.
Рачунарски центар интензивно ради на осавремењивању постојећих решења и изградњи нових, пре свега за потребе Ректората, али и за потребе свих служби у саставу Универзитета.

Сајт Универзитета је, у данашњим условима, један од главних извора информација о активностима на Универзитеу.
У току је израда инфармационог система за студенте који ће знатно олакшати рад свих служби и допринети бољој интеракцији студената са универзитетом.

Запослени:

* Џевад Долићанин, дипл.инг. – шеф рачунског центра – дздолицанин@нп.ац.рс
* Един Нушевић, дипл.инг. – водећи систем администратор – енусевиц@нп.ац.рс
* Зухдин Цурић, дипл.инг. – систем администратор – зцуриц@нп.ац.рс
* Исмаил Чаровац, дипл.инг. – ИТ подршка – ицаровац@нп.ац.рс
* Мурат Угљанин – ИТ подршка – мугљанин@нп.ац.рс