Uspešna akcija dobrovoljnog davanja krvi

Danas je na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi, u kojoj je učestvovalo oko stotinu davalaca.

Institut za transfuziju krvi Srbije i Crveni krst Novi Pazar, u saradnji sa Studentskim parlamentom Državnog univerziteta u Novom Pazaru, akciju u ovoj visokoškolskoj ustanovi organizovali su pod sloganom “Daj krv, spasi život”. Najveći doprinos humanoj akciji dali su studenti, a među davaocima je bilo i nastavnika, kao i administrativnog osoblja ove visokoobrazovne institucije i građana Novog Pazara.

Studenti Almir Turković, Džemil Huseinović i Emir Ahmetović naglašavaju da je njihova odluka da daju krv proistekla iz želje da pomognu drugima. Dr Vesna Jovanović iz Instituta za transfuziju krvi Srbije kazala je da je među davaocima najviše studenata, ali da ima i starijih. „Izuzetno je značajno da svi koji mogu daju krv jer je ona za mnoge pacijente od živoтne važnosti, a s druge strane, davanje krvi pozitivno utiče na naše zdravlje” – istakla je ona.

Predsednik Studentskog parlamenta Izet Cama ocenio je da su rezultati akcije izuzetno dobri.