Veliki uspeh studenata Računarske tehnike

U okviru međunarodnog Erazmus plus projekta “Institucionalni okvir za razvoj treće misije univerziteta u Srbiji” (IF4TM), kojim koordinira Univerzitet u Kragujevcu, na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru organizovana je “Kampanja otvorenih inovacija”, u okviru koje je bio otvoren poziv za studente da predlože ideje i moguća rešenja za izazove koje postavlja sektor privrede.

Na finalnom takmičenju pod nazivom “Kampanja otvorenih inovacija”, koje je održano u Kragujevcu, studenti Računarske tehnike sa dve aplikacije osvojili su prva mesta. Armin Bronja, Ahmet Halilović, Samed Bejtović i Milan Filipović bili su najbolji u izradi aplikacija, koje će koristiti firme „Exstent“ i „Proenerdži“.

Uz novčane nagrade, ovi uspešni studenti treće godine Računaske tehnike, dobili su priliku da nastave saradnju sa preduzećima koja tragaju za inovacijama. Na uspehu, koji su postigli takmičeći se sa svojim kolegama sa drugih univerziteta, čestitao im je rektor Državnog univerziteta prof. dr Miladin Kostić, naglašavajući da su ovakvi rezultati od velikog značaja za ovu visokoškolsku instituciju jer potvrđuju da ona svojim studentima pruža kvalitetno znanje, primenjivo u praksi.

U razgovoru sa studentima rektor je kazao da uspesi treba da budu podsticaj da studenti postižu još bolje rezultate i da će Državni univerzitet i ubuduće ulagati napore da im omogući najbolje moguće uslove da stiču kvalitetno obrazovanje.