Свечани пријем за бруцоше

„Одабрали сте прави универзитет,  на којем су студенти у првом плану. Неопходно је да редовно долазите на наставу и озбиљно се посветите учењу. Чувени Алберт Анштајн је рекао да је у сваком успеху 90 одсто рада и 10 одсто талента “ – рекао је данас на  свечаности поводом  пријема студената прве године основних и интегрисаних академских студија, в. д. ректора Државног универзитета у Новом Пазару проф. др  Драгослав Шумарац.

„Ви припадате генерацији, која је због пандемије корона вируса  имала доста часова  на даљину, па на студијама треба да учините додатне напоре“- истакао је Шумарац.

 Он је новој, 17. генерацији Државног универзитета, у којој је око 800 младића и девојака,  поручио да студије захтевају  много труда и учења, али да ће имати максималну подршку ове институције.

Студентима са појединачних студијских програма проректор Државног универзитета проф. др Зана Долићанин симболично је уручила индексе. Приликом поделе индекса студенти су били у прилици и да упознају своје наставнике.

Бруцошима је добродошлицу пожелео и Денис Демировић, студент-проректор Државног универзитета.

 Настава  за студенте прве године  почиње сутра, 4. октобра, а за њихове старије колеге недељу дана касније, 10. октобра.