Свечаност на Државном универзитету у Новом Пазару

Дипломе за 70 девојака и младића

Дипломцима Државног универзитета у Новом Пазару, који су  студије завршили у протеклих годину дана,  данас су додељене дипломе, основних, интегрисаних и мастер студија. Дипломе је добило 70 девојака и младића.

За 16 година, колико постоји овај универзитет, дипломе је добило преко 1900 младих људи. Данас је први пут организована свечана додела диплома.

На једном месту: професори, инжењери, васпитачи, правници, економисти, терапеути…њих 70 у свачаним тогама. Стигли су до краја школовања у последњих годину дана, а неки од њих су већ пронашли посао. Међу њима је дипломирани правник Амра Бекташевић Зекић, која већ као приправник ради у једној адвокатској канцеларији. Припрема се за правосудни испит и сигурна је да је спремна за своју професионалну будућност. Њена колегиница Тања Танасковић волонтира у Вишем суду у Новом Пазару  и сигурна је да је одабрала прави позив.  Рушид Хасић каже да је хемија његова судбина, завршио је основне студије, сада је на мастеру, а себе једнога дана види као доктора хемијских наука.

Ректор Државног универзитета у Новом Пазару проф. др Зана Долићанин поручила је дипломцима да треба да буду захвални својим родитељима што су дали све од себе да им омогуће да студирају.

“Будите родитељима неизмерно захвални на томе, јер многа деца нису и неће имати прилику као ви“-нагласила је проф. др Зана Долићанин.

Она је најбољим студентима уручила дипломе, а сви са просечном оценом изнад 9,  добили су пригодне новчане награде. У церемонији доделе учествовали су и проректор проф. др Драгослав Шумарац  и шефови департмана  и студијских програма.

Свечану атмосферу употпунио је наступ камерног хора Државног универзитета.